Home » JAWATAN KOSONG » Jawatan Kosong UiTM

Jawatan Kosong UiTM

Berikut admin kongsikan peluang kerja dan Jawatan Kosong UiTM. Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Bumiputera Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan :

1. Penolong Pegawai Perubatan U29
2. Juruteknik Komputer FT17
3. Pembantu Perpustakaan S17
4. Pembantu Kemahiran H17
5. Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) N17
6. Pemandu H11
7. Pengawal Keselamatan KP11
8. Pembantu Operasi N11

Tarikh tutup pada 09 Nov 2015. Untuk maklumat lengkap dan borang permohonan Jawatan Kosong UiTM Sabah anda hanya perlu klik pada pautan yang telah disediakan ini.

Jawatan Kosong UiTM

Jawatan Kosong UiTM

Visi Uitm adalah Menjadikan UiTM sebuah universiti unggul yang berteraskan kesarjanaan dan kecemerlangan akademik bagi menerajui dinamismebumiputera dalam semua bidang profesional bertaraf dunia supaya terlahir graduan yang berdaya saing, global dan beretika. Misi UiTM adalah Mempertingkatkan keilmuan dan kepakaran bumiputera dalam semua bidang menerusi penyampaian program profesional, penyelidikan serta penglibatan khidmat masyarakat yang berlandaskan kepada nilai-nilai murni dan etika keprofesionalan.

FalsafahUiTM Setiap individu mampu mencapai kecemerlangan melalui pemindahan ilmu serta penerapan nilai-nilai murni agar menjadi graduan profesional yang berupaya mengembangkan ilmu dan membangunkan diri, masyarakat dan negara.

Objektif :

 • Menyediakan peluang maksimum kepada kaum bumiputera bagi mengikuti pendidikan bertaraf profesional dalam bidang sains, industri, teknologi, perdagangan, seni dan kemasyarakatan.
 • Menyediakan program pengajaran yang berkualiti dan inovatif serta memenuhi kehendak pasaran dan pelanggan di samping mendokong dasar pembangunan negara.
 • Mewujudkan program pembangunan kemanusiaan sebagai alat menerapkan sistem nilai di kalangan masyarakat UiTM.
 • Memastikan produk UiTM bukan sahaja dapat memenuhi pasaran guna tenaga manusia tempatan, malah juga bersedia berkhidmat di peringkat global.
 • Menjadikan UiTM sebuah organisasi cemerlang yang dapat menjamin pengurusan sumber manusia, kewangan dan harta benda yang berkesan dan cekap untuk mencapai matlamat pendidikan UiTM serta memainkan peranan sebagai pemangkin pembangunan masyarakat.

Check Also

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1  

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1

Permohonan jawatan Konstabel Polis Gred YA1. Permohonan jawatan ini hanya untuk (Lelaki Sahaja) akan dibuka …

2 comments

 1. mohd zulkifli bin mamat

  saya minat kerja pemandu

 2. WAN KHAMARUL IMRAN BIN WAN ROSBANI

  SAYA BERMINAT JAWATAN JURUTEKNIK FT17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.