Home » SUKAN » JDT Menang Percuma Piala AFC?

JDT Menang Percuma Piala AFC?

Adakah benar perkhabaran bahawa pasukan dari negara kita Johor Darul Takzim atau JDT Menang Percuma Piala AFC? Atau lebih tepat lagi menang percuma pada separuh akhir Piala AFC 2015 seterusnya melangkah ke perlawanan akhir. Itulah yang sedang hangat diperkatakan di media sosial sekarang setelah keluarnya satu artikel di portal Astro Arena yang memberi persoalan tentang JDT Menang Percuma Piala AFC?.

Jadi untuk berita penuh apakah benar JDT Menang Percuma Piala AFC? tersebut mari kita sama-sama baca laporan tersebut. Pasukan Johor Darul Takzim (JDT) mungkin diberi kemenangan percuma dalam Piala AFC dan seterusnya mara ke final. Ini kerana lawan mereka di peringkat separuh akhir, Al Qadsia bakal terjejas andai Persatuan Bolasepak Kuwait (KFA) digantung FIFA pada Oktober jika undang-undang baru sukan di negara itu yang tidak selari dengan undang-undang sukan antarabangsa diperkenalkan.

JDT Menang Percuma Piala AFC

Beberapa ahli-ahli parlimen negara seperti Abdullah Al-Mayouf dan Abdullah Al-Turaiji menggesa persatuan-persatuan sukan agar tidak menyertai sebarang kejohanan sebagai tanda sokongan kepada kerajaan dalam mencapai matlamat politik mereka.Perjumpaan diantara pihak kerajaan dan KFA yang turut disertai wakil Majlis Olimpik Kuwait telah diaturkan pada 10 dan 11 Oktober di Lausanne City bagi membincangkan perkara ini. JDT Menang Percuma Piala AFC?

Perlawanan timbal balik Piala AFC akan berlangsung pada 20 Oktober di Larkin dengan Al-Qadia memiliki bekalan agregat 3-1. Jika ini semua menjadi kenyataan maka sejarah akan tercipta apabila pasukan dari Malaysia layak ke perlawanan akhir Piala AFC 2015. Jadi mudah-mudahan ada berita baik buat bola sepak negara dan JDT Menang Percuma Piala AFC?

Check Also

 

Gambar Jersi Pasukan Bola Sepak Malaysia 2020 2022

Gambar Jersi Pasukan Bola Sepak Malaysia 2020 2022. Selepas setahun tanpa sebarang aksi, Harimau Malaya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.