Home » JAWATAN KOSONG » Jawatan Kosong UiTM

Jawatan Kosong UiTM

Jawatan Kosong UiTM

Jawatan Kosong UiTM

Adalah dipelawa kepada semua warganegara bumiputera Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi Jawatan Kosong UiTM berikut. Terdapat lebih daripada 35 jawatan pelbagai kelayakan untuk di isi oleh semua.Tetapi sebelum itu mari kita baca serba sedikit sejarah UiTM.

UiTM telah melalui perkembangan yang amat pesat sejak mewarnai sektor pengajian tinggi pada tahun 1956. Selain kampus Shah Alam, ia telah mengembangkan sayapnya ke seluruh negara dengan mempunyai 12 buah kampus negeri, 6 kampus satelit di Shah Alam, 11 kampus satelit negeri dan 21 kolej bersekutu. Dengan tenaga kerja seramai lebih kurang 17,770 orang dalam satu rangkaian yang besar, universiti ini menawarkan lebih daripada 500 program akademik dalam suasana yang kondusif dan ceria. Ia juga merupakan rumah kedua bagi lebih 175,200 orang pelajar.Jom kita lihat Jawatan Kosong UiTM ini.

Bagi menampung pertambahan pelajar, menjelang 2014 sebanyak enam kampus cawangan baharu akan disiapkan. Kampus-kampus tersebut adalah Kampus Puncak Alam Fasa 2, Kampus Samarahan 2 di Sarawak, Kampus Jasin di Melaka, Kampus Pasir Gudang di Johor, Kampus Seremban di Negeri Sembilan dan Kampus Tapah 2 di Perak.

Di samping menambahkan prasarana untuk pengajaran dan pembelajaran, sebagai universiti terbesar di Malaysia, UiTM terus memantapkan tadbir urus Satu Universiti Dua Sistem (1U2S), yang telah diluluskan oleh Lembaga Pengarah Universiti pada tahun 2007, bagi menghasilkan satu Universiti Induk dan 12 Universiti Negeri. Dengan adanya sistem tadbir urus ini, UiTM boleh menggunakan sumbernya secara optimum bagi meningkatkan kecemerlangan dalam penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran serta khidmat kepada masyarakat.Jawatan Kosong UiTM.

Tarikh Tutup adalah pada : 15 Jun 2015

Untuk maklumat lanjut sila klik pautan di bawah :

http://iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf/iklan/IKLAN_WEB_2015_NEW_280515.PDF

 

Check Also

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1  

Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YA1

Permohonan jawatan Konstabel Polis Gred YA1. Permohonan jawatan ini hanya untuk (Lelaki Sahaja) akan dibuka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.